RABOBANK BIKECENTER VANTUYL

PAASBIKE2015

Evenement

De Paasbike is in 2015 onderdeel van de MTB Benelux Cup, een serie van enkele wedstrijden binnen Nederland, België en Luxemburg met een internationale status, namelijk een UCI Internationaal Klasse 2 status. Het prijzenschema is tevens gebaseerd op het UCI Klasse E2 schema.

Doordat de Paasbike een internationale status heeft worden de wedstrijden door de duur verspreid over twee dagen, 5 en 6 april.

Op eerste paasdag (5 april) komen alle jeugd categorieën, masters, amateurs en nieuwelingen in actie.

Op tweede paasdag komen alle overige internationale categorieën en de funklasse in actie. De wedstrijden zullen over het algemeen een kwartier langer duren dan een normale nationale wedstrijd in Nederland.

Als onderdeel van de Benelux Cup is het reglement van de Benelux Cup van toepassing op de wedstrijden als onderdeel van de Paasbike. Lees hier het reglement.

Programma

Het evenement is verdeeld over twee dagen, namelijk 5 april en 6 april 2015.

Zondag 5 april 2015

Starttijd

Categorie

Tijdsduur

08.00

Inschrijvingen open

-

08.30

Vrije training

-

09.30

Amateurs

75 minuten

11.00

Masters 40+ / Masters 50+*

75 minuten

12.30

Jeugd 13/14

40 minuten

13.10

Jeugd 11/12

30 minuten

13.40

Jeugd 8/9/10

20 minuten

14.15

Nieuwelingen

60 minuten

15.30

Masters 30+

75 minuten

* Masters 50+ worden apart geklasseerd

Maandag 6 april 2015

Starttijd

Categorie

Tijdsduur

08.30

Inschrijvingen open

-

09.00

Vrije training

-

10.00

Funklasse Mannen

60 minuten

10.03

Funklasse Vrouwen

60 minuten

11.15

Junioren

75 minuten

12.45

Vrouwen

90 minuten

12.47

Junior Vrouwen

60 minuten

14.30

Elite/beloften

90 minuten

Parcours

Het parcours zal menig mountainbiker bekend voorkomen maar de laatste weken zijn wel de nodige aanpassingen gedaan! Het parcours bevat vele korte venijnige klimmetjes, snelle stukken en technische single-tracks!

Inschrijven

Inschrijvingen voor de verschillende categoriën zullen alleen geaccepteerd worden wanneer er gebruik wordt gemaakt van een van onderstaande kanalen. Dus losse e-mails richting de organisatie zullen niet geaccepteerd worden en zijn derhalve niet geldig als inschrijfbewijs.

Inschrijven vooraf is niet verplicht, echter het is wel aan te raden wanneer u zeker wilt zijn van uw startplaats!

Kosten

Het inschrijfgeld dient bij het inschrijfbureau vooraf te worden voldaan. Het inschrijfbureau is te vinden in de tent op het middenterrein. Bij inlevering van het stuurbord na de wedstrijd krijgt de deelnemer de € 10,- borg terug*.

* Dit geldt alleen voor funklasse en jeugd categoriën

Licentiehouders

  • Deelnamekosten elite/beloften/junioren heren en dames: € 20,-
  • Deelnamekosten overige licentieklassen: € 15,-
  • Bijschrijven: + € 25,-

De inschrijfkosten zijn inclusief de kosten voor rekeningrijden en kunnen alleen contact worden voldaan.

Funklasse categoriën

  • Deelnamekosten: € 10,-
  • Bijschrijven: + € 5,-

Jeugd categoriën

  • Deelnamekosten: € 5,-

Direct inschrijven?

U kunt zich direct inschrijven zodat u zeker bent van een startplaats.

Direct inschrijven!

Let op: Meisjes die deelnemen aan een jeugdwedstrijd mogen in een lagere categorie inschrijven. Voorbeeld: Een meisje van 13 mag starten in de categorie jeugd 11/12.

Evenement

Een overzicht van alle sponsoren en partners van de Paasbike. Deze organisaties maken het mogelijk om een dergelijk evenement te organiseren!

Hoofdsponsoren

Partners

Clubsponsoren

Subsponsoren

 

Organisatie

Team Brabant 2000 organiseert voor de 21e keer deze mountainbikewedstrijd! De organisatie is uitgegroeid tot een professionele organisatie met veel ervaring en ambitie.

Op deze locatie wordt al voor de 21e keer een (inter)nationale wedstrijd verreden. De wedstrijd is uitgegroeid tot een echte klassieker binnen Mountainbikend Nederland!

In de organisatie van de Paasbike zitten mensen met jaren ervaring met betrekking de mountainbikewedstrijdsport. Er zitten zelf mountainbikers tussen die zelf nog actief zijn en wedstrijden rijden. De wedstrijd wordt zo georganiseerd door en voor mountainbikers.

Voor meer informatie over Team Brabant 2000, bekijk hiervoor de website.

Historie

De Paasbike in Nieuwkuijk kent al een lange historie. In 1993 werd er in Nieuwkuijk de eerste mountainbikewedstrijd. Toen nog niet op 2e paasdag maar als traditionele openingswedstrijd van het mountainbikeseizoen op de eerste zondag in maart.

Organisatoren van het eerste uur waren Nico Ravenstein, Peter Roques en Cees van Buuren.

In 1999 leek er een einde te komen aan de mountainbikewedstrijd in Nieuwkuijk. Vanwege de kwetsbare natuur op de Heidijk had de natuur- en milieuvereniging bezwaar aangetekend tegen de organisatie van de wedstrijd. Gelukkig kon in goed overleg tussen gemeente, natuur- en milieuvereniging en de organisatie van de wedstrijd een aanpassing van het parcours worden doorgevoerd die voor alle partijen acceptabel was. Dat parcours wordt tot op heden nog steeds gebruikt en door renners en publiek ook gewaardeerd.

Omdat in 2000 carnaval samenviel met de eerste zondag in maart kon er geen wedstrijd worden georganiseerd en werd er voor het eerst uitgeweken naar 2e paasdag. Dat beviel zo goed dat sindsdien niet meer van deze dag is afgeweken.

De Paasbike kent vele roemrijke winnaars. Bart Brentjens heeft diverse keren de Paasbike op zijn naam geschreven. Zo was hij winnaar in 1996, het jaar dat hij Olympisch kampioen werd. In jaren daarna won hij nog diverse keren, de laatste keer in 2007. Ook Marianne Vos, in zowel 2006 wereldkampioene veldrijden als op de weg, heeft enkele keren de dames wedstrijd gewonnen. Wereldkampioen veldrijden 2008 Lars Boom bleek in 1999 al een groot talent en was in dat jaar de sterkste mountainbiker in de jeugdcategorie 13-14 jaar. Michiel van der Heijden, lid van TeamBrabant2000, die internationaal scoorde met een 2e plaats op het EK Mountainbike en een 1e plaats op het WK Mountainbike beschouwt dit parcours als zijn thuisparcours.